Дейвид Камерън: Британците са единни с французите
Дейвид Камерън: Британците са единни с французите / снимка: БГНЕС, архив

Британците са солидарни и единни с народа на Франция, която се съвзема след серията от кървави терористични атентати, извършени в Париж. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън след приключването на извънредното заседание на извънредния комитет COBRA („Кобра”).

„Моето послание към френския народ е: Ние сме солидарни с вас. Ние сме заедно. Ние сме с вас. Обединени”, написа в Twitter Камерън на френски и английски езици.

По-рано британският премиер вече заяви, че е шокиран от случилото се в Париж и предложи помощ на френските власти. Резултатите от извънредната среща на комитета COBRA ще бъдат огласени малко по-късно.

Стотици са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит.

Президентът Франсоа Оланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора, ще осигури охрана на обектите и др. мероприятия с цел осигуряване на безопасност и предотвратяване на нови атаки.

Източник: БГНЕС